Istituto Di Cultura - Tirana

Evente

Olen Cesari - International Clandestine Orchestra
Olen Cesari - International Clandestine Orchestra Ma 23 P 2019 → Mer 24 P 2019

Cesari kthehet në Tiranë me International Clandestine Orchestra, një grup multietnik i përbërë nga gjashtë muzikantë prej gjashtë kombësive të ndryshme nga tre kontinente. Do të jenë mysafirë nderi në koncert Alessandro Mannarino, Guo Gan, Eden, Pepe Sa...

Lexo të gjitha
Laborator Teatral Komedia e artit | Java e XIX e Gjuhës Italiane në botë Italishtja në skenë
Laborator Teatral "Komedia e artit" | Java e XIX e Gjuhës Italiane në botë "Italishtja në skenë"Mer 24 P 2019 → Sh 27 P 2019

'Analiza e lëvizjes dhe improvizimit janë dy drejtimet përgjatë të cilave zhvillohet laboratori, i cili fillon nga zbulimi i maskës si një instrument ekspresiv, studion lëvizjen e saj në hapësirë, përballet me lojëra teatrale si burim i çmendurisë ...

Lexo të gjitha
Edicioni i IV i Festival Brass - Marco Pierobon, trombë
Edicioni i IV i Festival Brass - Marco Pierobon, trombëMer 24 P 2019 → E 25 P 2019

Me rastin e edicionit të 4-të të Festival Brass, Maestro Marco Pierobon do të mbajë një master-class për studentët e interesuar në datat 24 dhe 25 prill, nga ora 10.00 deri në orën 13.00 . 24 – 25 Prill ora 10:00 – 13:00 | Universiteti i Arteve Marco Pie...

Tags:

Muzikë

Lexo të gjitha
International Jazz Day – Swing Marathon  edicioni i 4-të
International Jazz Day – Swing Marathon edicioni i 4-tëMa 30 P 2019

Kthehet edhe këtë vit treni legjendar Tiranë-Shkodër për "Swing Marathon" tashmë në edicionin e tij të 4-të të organizuar nga Hemingway Fan Club Albania me rastin e Ditës Ndërkombëtare UNESCO të Xhazit, nën kordinimin e Herbie Hancock. Udhë...

Lexo të gjitha
Laboratori teatral | Java e XIX e Gjuhës Italiane në botë Italishtja në skenë
Laboratori teatral | Java e XIX e Gjuhës Italiane në botë "Italishtja në skenë"E 2 M 2019 → Mer 8 M 2019

"Nga njeriu te personazhi. Pedagogjia fillestare e trupit“ 2-8 maj 2019 Laboratori synon të eksplorojë mundësitë e shprehjes së trupit tonë, për ta çliruar atë nga tensione dhe kufizime, duke e lejuar atë të gjejë gjendjen e pastërtisë nga e...

Lexo të gjitha
Kopshte prej plastike | Java e XIX e Gjuhës Italiane në botë Italishtja në skenë
Kopshte prej plastike | Java e XIX e Gjuhës Italiane në botë "Italishtja në skenë"Sh 4 M 2019 → D 5 M 2019

Me Giorgia Cocozza, Emanuele Scarlino, Anđelka Vulić Realizimi nën kujdesin e Maria Rosaria Ponzetta Teknik Alessandro Cardinale Regjia Salvatore Tramacere Çmim special "Festival Grand Prize" Isfahan Theater Festival for Children & Young Adults – Iran Kopshte plastike është një ...

Lexo të gjitha
Përmbledhje kinematografike Bertolucci | Buddha i vogël nga Bernardo Bertolucci / KineKlubi i Institutit – Takime në Bibliotekë
Përmbledhje kinematografike Bertolucci | Buddha i vogël nga Bernardo Bertolucci / KineKlubi i Institutit – Takime në BibliotekëMer 8 M 2019

Buddha i vogël nga Bernardo Bertolucci Me Bridget Fonda, Keanu Reeves, Ying Roucheng, Chris Isaak, Alex Wiesendanger, Jo Champa Fantazi - Italia, 1993, 132’ Një murg tibetian, Lama Norbu, shkon në Seattle për të vizituar një fëmijë të quajtur Jesse: sipas interpretimit t&...

Lexo të gjitha
250-vjetori i lindjes së Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Performanca e plotë e Kuarteteve për Harqe me Kuartetin e Cremona –s
250-vjetori i lindjes së Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Performanca e plotë e Kuarteteve për Harqe me Kuartetin e Cremona –s Ma 14 M 2019

Në vitin 2020 gjithë bota feston dhe kujton 250 vjetorin e lindjes së Ludwig van Beethoven (1770-1827) dhe për herë të parë në Tiranë do të mund të dëgjojmë performancën e plotë të Kuarteteve për Harqe dhe Quintet op. 29 të kompozi...

Lexo të gjitha
L'infinito i Giacomo Leopardit mbush 200 vite - Muzika është më romantikja e të gjitha arteve, sepse ka si objekt pafundësinë”
"L'infinito" i Giacomo Leopardit mbush 200 vite - "Muzika është më romantikja e të gjitha arteve, sepse ka si objekt pafundësinë”Ma 14 M 2019

Instituti Italian i Kulturës në Tiranë, në bashkëpunim me Ambasadën Italiane, ka parashikuar një seri iniciativash të frymëzuara nga "Pafundësia” e G. Leopardi -t dhe të menduara me rastin e kremtimeve për dyqind vjetorin e krijimit të tij. Aktivite...

Tags:

Muzikë

Lexo të gjitha
SCUTARI | “L’ Infinito” di Giacomo Leopardi compie 200 anni - Giacomo Leopardi: spazialità e immaginazione
SCUTARI | “L’ Infinito” di Giacomo Leopardi compie 200 anni - Giacomo Leopardi: spazialità e immaginazioneH 20 M 2019

Prof.ssa Laura Melosi, Cattedra Giacomo Leopardi - Università di Macerata L’Istituto Italiano di Cultura di Tirana, in collaborazione con l’Ambasciata d’Italia, ha previsto una serie di iniziative ispirate a ‘L’Infinito’ di G. Leopardi’ e pensate in occasione delle celeb...

Lexo të gjitha
SCUTARI | “L’ Infinito” di Giacomo Leopardi compie 200 anni - Giacomo Leopardi: spazialità e immaginazione
SCUTARI | “L’ Infinito” di Giacomo Leopardi compie 200 anni - Giacomo Leopardi: spazialità e immaginazioneH 20 M 2019

Prof.ssa Laura Melosi, Cattedra Giacomo Leopardi - Università di Macerata L’Istituto Italiano di Cultura di Tirana, in collaborazione con l’Ambasciata d’Italia, ha previsto una serie di iniziative ispirate a ‘L’Infinito’ di G. Leopardi’ e pensate in occasione delle celeb...

Lexo të gjitha
TIRANA | “L’ Infinito” di Giacomo Leopardi compie 200 anni - Giacomo Leopardi: spazialità e immaginazione
TIRANA | “L’ Infinito” di Giacomo Leopardi compie 200 anni - Giacomo Leopardi: spazialità e immaginazioneMa 21 M 2019

Prof.ssa Laura Melosi, Cattedra Giacomo Leopardi - Università di Macerata L’Istituto Italiano di Cultura di Tirana, in collaborazione con l’Ambasciata d’Italia, ha previsto una serie di iniziative ispirate a ‘L’Infinito’ di G. Leopardi’ e pensate in occasione delle celeb...

Lexo të gjitha
TIRANË | Mirë, shumë mirë! Teatro Verde i Romës - Festivali Ndërkombëtar i Kukullave Tiranë
TIRANË | Mirë, shumë mirë! Teatro Verde i Romës - Festivali Ndërkombëtar i Kukullave TiranëH 27 M 2019

nga Andrea Calabretta – regjia nga Francesco Mattioni Një prezantues të cilit i mungon siguria në vetvete përpiqet të "zbutë" një ushtri kukullash, t'i detyrojë ato të kryejnë numra muzikore të vështira dhe shumë serioze ... por, dihet, kukullat janë...

Lexo të gjitha
TIRANË | Mirë, shumë mirë! Teatro Verde i Romës - Festivali Ndërkombëtar i Kukullave Tiranë
TIRANË | Mirë, shumë mirë! Teatro Verde i Romës - Festivali Ndërkombëtar i Kukullave TiranëMa 28 M 2019

nga Andrea Calabretta – regjia nga Francesco Mattioni Një prezantues të cilit i mungon siguria në vetvete përpiqet të "zbutë" një ushtri kukullash, t'i detyrojë ato të kryejnë numra muzikore të vështira dhe shumë serioze ... por, dihet, kukullat janë...

Lexo të gjitha
KORÇË | Mirë, shumë mirë! Teatro Verde i Romës - Festivali Ndërkombëtar i Kukullave Tiranë
KORÇË | Mirë, shumë mirë! Teatro Verde i Romës - Festivali Ndërkombëtar i Kukullave TiranëMer 29 M 2019

nga Andrea Calabretta – regjia nga Francesco Mattioni Një prezantues të cilit i mungon siguria në vetvete përpiqet të "zbutë" një ushtri kukullash, t'i detyrojë ato të kryejnë numra muzikore të vështira dhe shumë serioze ... por, dihet, kukullat janë...

Lexo të gjitha