Kjo faqe përdor cookie teknike, analitike dhe të palëve të treta.
Duke vazhduar shfletimin, ju pranoni përdorimin e cookies.

Preferences cookies

Kalendari

Futni parametrat e kërkimit tuaj
Reset
Tue May 07 2024Tue May 07 2024
Ylljet Aliçka – Prezantim i librave të përkthyer në italisht

Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me Albania Letteraria, ka kënaqësinë të organizojë takimin me shkrimtarin Ylljet Aliçka, i cili do të prezantojë librat në italisht. I compagni di pietra, Guaraldi Editore Il sogno italiano, Rubbettino Editore Gli internazionali, Rubbettino Editore Metamorfosi di una capitale, Castelvecchi Editore Të pranishëm: Autori, Ylljet Aliçka, shkrimtar dhe skenarist […]

Lexo më shumë
Mon Apr 29 2024Mon Apr 29 2024
Luigi Prestinenza Puglisi

Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me Universitetin e Nju Jorkut Tiranë, ka kënaqësinë të prezantojë Supermostra Albania/Italia 2024. Supermostra Albania e ka origjinën nga një rastësi fatlume e marsit 2023, kur ekspozita e arkitektëve italianë, Supermostra 22, e kuruar nga Luigi Prestinenza Puglisi dhe Ilaria Olivieri, u organizua pranë Universitetit të Nju Jorkut në […]

Lexo më shumë
Tue Apr 23 2024Tue Apr 23 2024
Nostalgjia – Mall” – Mbrëmje letrare

Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me QSPA (Qendra e Studimeve dhe Publikimeve Arbëreshe) ka kënaqësinë të prezantojë mbrëmjen letrare “Nostalgjia – Mall” me tekste dhe zë të Mario Calivà. Të pranishëm: Prof.Diana Kastrati Dr Jolanda Lila Dr. Fabio M. Rocchi Monologu/tregimi “Nostalgjia” synon të paraqesë, me një çelës dramaturgjik, nostalgjinë dhe ndjenjat që karakterizuan […]

Lexo më shumë
Sat Apr 20 2024Sun Apr 21 2024
Euro Balkan Film Festival – Tiranë 20-21 prill

FESTIVALI BALLKAN I FILMIT PARAQET PREMIERA NË TIRANË DHE SHTRIHET NE BASHKPRODHIMET EUROPIANE Shoqata kulturore Occhio Blu ka kësnaqësinë të paraqesë në kryeqytetin shqiptar, aktivitetin dy-ditor të edicionit të shtatë të Euro-Balkan Film Festival Romë, të planifikuar për në nëntor. Aktiviteti do të mbahet në fundjavën 20-21 Prill në Tiranë dhe organizohet me bashkëpunimin dhe […]

Lexo më shumë
Thu Apr 18 2024Sat Apr 20 2024
FORTMED – Fortifications of the Mediterranean Coast – Tiranë 18-20 prill 2024

Instituti Italian i Kulturës, në bashkëpunim me Politeknikun e Tiranës, Universitetin e Pizës, Universitetin e Firences, Universitetin Politeknik të Valencias (UPV) dhe Qendrën Muzeale të Durrësit, ka kënaqësinë të prezantojë konferencën ndërkombëtare FORTMED – Fortifications of the Mediterranean Coast. FORTMED 2024 është Konferenca Ndërkombëtare kushtuar fortifikimeve të Mesdheut, e mbërritur në edicionin e saj të […]

Lexo më shumë
Mon Apr 15 2024Wed Apr 17 2024
Workshop mbi përkthimin editorial nga gjuha shqipe

Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me Fakultetin e Gjuhëve të Huaja të Universitetit të Tiranës, ka kënaqësinë të prezantojë seminarin mbi përkthimin editorial nga shqipja, i cili do të mbahet nga Prof. Giuseppina Turano, docente e Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe në Universitetin Cà Foscari Venecia. I strukturuar në 3 takime 90-minutëshe nga data 15 […]

Lexo më shumë
Mon Apr 15 2024Fri Apr 19 2024
ITALIAN SCREENS – Kinemaja e re italiane në Tiranë 15-19 prill 2024

Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me Cinecittà për Drejtorinë e Përgjithshme të Kinemasë dhe Audiovizive të Ministrisë së Kulturës dhe Akademinë e Kinemasë Italiane – Çmimet David di Donatello dhe me Ambasadën Italiane në Shqipëri, ka kënaqësinë të prezantojë edicionin e dytë  të Italian Screens. Nga data 15 deri më 19 prill, kinemaja e […]

Lexo më shumë
E mbaruar Thu Apr 11 2024Thu Apr 11 2024
Workshop Metodologjia CLIL – Content and Language Integrated Learning

Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me Fakultetin e Gjuhëve të Huaja të Universitetit të Tiranës, ka kënaqësinë të prezantojë një ditë trajnimi për mësues dhe studentë të mbajtur nga Prof. Graziano Serragiotto, profesor i Mësimdhënies së Gjuhëve Moderne pranë Unievrsitetit Cà Foscari Venecia. Ky worskshop synon të prezantojë metodologjinë CLIL e cila i referohet […]

Lexo më shumë
Sat Apr 06 2024Mon Apr 29 2024
PRISHTINË l Ekspozita: I shtrenjti Pinok – Dizajnera dhe grafistë italianë ridizejnojnë kukullën më të famshme në botë

Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me Ambasadën Italiane në Prishtinë ka kënaqësinë të prezantojë ekspozitën: I shtrenjti Pinok – Dizajner dhe grafistë italianë ridizejnojnë kukullën më të famshme në botë, kuruar nga Giulio Iaccheti me dizajn ekspozite nga Matteo Vercelloni dhe dizajn grafik nga Federica Marziale Iadevaia. Me rastin e 140 vjetorit të botimit […]

Lexo më shumë
Fri Apr 05 2024Sun Jul 07 2024
Ekspozita fotografike: Felice Beato dhe Adolfo Farsari – Dy italianë në Lindjen e Largët (1863-1890)

Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me Muzeun Kombëtar të Fotografisë Marubi në Shkodër dhe Fondacionin Alinari për fotografinë, ka kënaqësinë të prezantojë ekspozitën Felice Beato dhe Adolfo Farsari – Dy italianë në Lindjen e Largët (1863-1890) Ekspozita është kuruar nga Fondacioni Alinari për fotografinë me konsulencën shkencore të Rossella Menagazzo. Ekspozita shënon bashkëpunimin e […]

Lexo më shumë