Kjo faqe përdor cookie teknike, analitike dhe të palëve të treta.
Duke vazhduar shfletimin, ju pranoni përdorimin e cookies.

Preferences cookies

Eventi

Futni parametrat e kërkimit tuaj
Reset
Wed Mar 06 2024Wed Mar 06 2024
Giuseppe Catozzella prezanton botimin shqip të romanit “Italiania”

Një grua italiane, Maria Oliverio, e njohur ndryshe si Çiçila, u lind në Kazole, në Silën kalabreze, nga një familje shumë e vobektë. Nga rrugët e fshatit ngjitet në malin e egër, herë i errët e herë bujar si një nënë. Ato rrugë, ato shtigje i merr një vogëlushe kur motra e madhe Tereza, e […]

Lexo më shumë
Tue Mar 05 2024Tue Mar 05 2024
Me fjalë të tjera – Bisedë me Julian Zharën

Instituti Italian i Kulturës, në bashkëpunim me Europe House Albania, në kuadër të ciklit Me fjalë të tjera, një sërë takimesh dhe bisedash me zërat më interesantë të narrativës italiane me origjinë shqiptare, ka kënaqësinë të prezantojë takimin me shkrimtarin Julian Zhara. Shkrimtari do të bashkëbisedojë me Fabio M. Rocchi, profesor universitar në Departamentin e […]

Lexo më shumë
Tue Mar 05 2024Wed Mar 06 2024
CIJI (Iniciativë e Gazetarisë Bashkëpunuese dhe Investigative) – Networking Meeting në Tiranë

Instituti Italian i Kulturës ka kënaqësinë të bashkëpunojë me Observatorin Balcani Caucaso Transeuropa (OBCT), duke mundësuar pjesëmarrjen e Luca Zanoni-t dhe Luisa Chiodi-t në etworking Meeting në Tiranë – 5 dhe 6 Mars 2024. Aktiviteti organizohet nga OBCT, një media dhe institut kërkimi online, si pjesë e Iniciativës së Gazetarisë Bashkëpunuese dhe Investigative (CIJI), si […]

Lexo më shumë
Tue Feb 27 2024Tue Feb 27 2024
Stefano Pujatti tek SHARE Kosovë – Forumi Ndërkombëtar i Arkitekturës 2024

Instituti Italian i Kulturës ka kënaqësinë të rinovojë bashkëpunimin me Forumin Ndërkombëtar të Arkitekturës SHARE edhe për vitin 2024. Për edicionin SHARE-Kosovë, kemi kënaqësinë të mbështesim pjesëmarrjen e arkitektit Stefano Pujatti, themelues i studios ElasticoFarm. Lindur në Aviano në vitin 1968, u diplomua në arkitekturë pranë Institutit Universitar të Arkitekturës së Venecias dhe më pas […]

Lexo më shumë
Tue Feb 27 2024Tue Feb 27 2024
Luca Molinari tek SHARE Albania – Forumi Ndërkombëtar i Arkitekturës 2024

Instituti Italian i Kulturës ka kënaqësinë të rinovojë bashkëpunimin me Forumin Ndërkombëtar të Arkitekturës SHARE edhe për vitin 2024 Për edicionin SHARE-Albania kemi kënaqësinë të mbështesim pjesëmarrjen e arkitektit Luca Molinari Arkitekt, kritik, kurator, profesor i Teorisë dhe Dizajnit të Arkitekturës në Universitetin e Campagna-s “Luigi Vanvitelli”. Drejtor redaktues i revistës Platforma Architecture and Design, […]

Lexo më shumë
Wed Feb 21 2024Wed Feb 21 2024
Driant Zeneli prezanton “Those sweet murky waters” – ANNOTAZIONI VIDEO

Instituti Italian i Kulturës në Tiranë paraqet takimin e katërt të ciklit Annotazioni Video, kushtuar Driant Zenelit, i cili do të propozojë filmin e tij Those sweet murky waters. Aktiviteti i organizuar në bashkëpunim me Qendrën e Artit Agimi dhe shoqatën Konrad Adenauer Stiftung, do të zhvillohet ditën e mërkurë, 21 shkurt 2024, ora 18:00, […]

Lexo më shumë
E mbaruar Tue Feb 20 2024Tue Feb 20 2024
Artur Spanjolli dhe Sonila Strakosha – Prezantim i librave të përkthyer në italisht

Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me Albania Letteraria, ka kënaqësinë të organizojë takimin me shkrimtarët Artur Spanjolli dhe Sonila Strakosha, të cilët do të prezantojnë librat në italisht. Artur Spanjolli I nipoti di Scanderbeg La Teqia Eduart Preludio d’autunno Cronaca di una vita in silenzio L’accusa silenziosa La sposa rapita nga Besa Muci Editore […]

Lexo më shumë
E mbaruar Thu Feb 08 2024Thu Feb 08 2024
TIRANË l Prezantimi i librit të përkthyer në shqip “Të mbyturit dhe të shpëtuarit” i Primo Levi

Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me Bibliotekën Kombëtare dhe Shtëpinë Botuese Dukagjini, kanë kënaqësinë të prezantojnë botimin në shqip të librit “Të mbyturit dhe të shpëtuarit” të Primo Levit, përkthyer nga Aida Baro. Libri do të prezantohet nga Profesor Fabio Levi, President i Qendrës Ndërkombëtare të Studimeve Primo Levi. “Të mbyturit dhe të shpëtuarit” […]

Lexo më shumë
E mbaruar Wed Feb 07 2024Wed Feb 07 2024
PRISHTINË l Prezantimi i librit të përkthyer në shqip “Të mbyturit dhe të shpëtuarit” i Primo Levi

Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me Ambasadën Italiane në Prishtinë dhe Shtëpinë Botuese Dukagjini, kanë kënaqësinë të prezantojnë botimin në shqip të librit “Të mbyturit dhe të shpëtuarit” të Primo Levit, përkthyer nga Aida Baro. Libri do të prezantohet nga Profesor Fabio Levi, President i Qendrës Ndërkombëtare të Studimeve Primo Levi. “Të mbyturit dhe […]

Lexo më shumë
E mbaruar Tue Feb 06 2024Tue Feb 06 2024
Me fjalë të tjera – Bisedë me Durim Taçin

Instituti Italian i Kulturës, në bashkëpunim me Europe House Albania, ka kënaqësinë të prezantojë një takim të ri të ciklit Me fjalë të tjera, një seri takimesh dhe bisedash me zërat më interesantë të letërsisë artistike italiane me origjinë shqiptare. Protagonist i takimit do të jetë shkrimtari Durim Taçi, i cili do të bashkëbisedojë me […]

Lexo më shumë