Istituto Di Cultura - Tirana

Kalendari i aktiviteteve

Celebrazioni per il Centenario di Federico Fellini
Celebrazioni per il Centenario di Federico FelliniH 20 J 2020 → E 31 DH 2020

Nel 2020 ricorrono 100 anni dalla nascita del grande cineasta Federico Fellini (1920-2020). Il programma ufficiale delle celebrazioni ricorderà e divulgherà il genio e l’opera di Fellini, con eventi in Italia e all’estero, realizzati da otto soggetti sottoscrittori di un Protocollo d’intesa e da...

Lexo të gjitha
Çizmja prej letre nga Anna Giulia Buonanno
Çizmja prej letre nga Anna Giulia BuonannoMa 30 Q 2020 → H 30 N 2020

IIC në bashkëpunim me Radio MI ju fton të përshkoni këtë verë Italinë dhe çizmen e saj me një seri podcast origjinale kushtuar librit italian. Çdo episod i kushtohet një romani dhe do të alternohen klasikët e letërsisë dhe veprat bashkëko...

Lexo të gjitha
Musica italiana del ‘900 a cura di Olsa Toqi
Musica italiana del ‘900 a cura di Olsa ToqiMa 30 Q 2020 → H 30 N 2020

Alla scoperta dei grandi compositori Italiani del ‘900 insieme a importanti personalità della musica Italiana e albanese: non solo vicende mai raccontate prima ma anche le loro esperienze personali a diretto contatto con i grandi Maestri del ‘900 italiano. Buon ascolto! Ogni martedì alle ore ...

Tags:

Muzikë

Lexo të gjitha
Le interviste di Radio MI
Le interviste di Radio MIMer 1 K 2020 → H 30 N 2020

Appuntamento con … Le interviste di Alessandra Bertini Malgarini Direttore dell’Istituto Italiano di Cultura di Tirana ad artisti, professionisti e operatori della cultura italiana e albanese per capire come gli artisti e le Istituzioni stiano affrontando la produzione e fruizione della cultura in era post-COVI...

Lexo të gjitha
F.A.R. | Frekuencat e arkitekturës në Radio nga Valerio Perna
F.A.R. | Frekuencat e arkitekturës në Radio nga Valerio PernaMer 29 K 2020 → Sh 31 T 2020

F.A.R. | Frekuencat e arkitekturës në Radio lind me qëllimin hulumtimin disa tematike të rendësishme që janë në thelb të debatit bashkëkohor arkitetonik. Programi, si një far (faro në gjuhën italiane), propozohet të dergojë mesazhe të ndritsh...

Lexo të gjitha
Tirana 100 vjet: Zhvillimi urban i qytetit – një punë kërkimore e Ana Shpuza
Tirana 100 vjet: Zhvillimi urban i qytetit – një punë kërkimore e Ana ShpuzaP 31 K 2020 → Sh 31 T 2020

Origjina e Tiranës – historia dhe vendbanimet e para Tirana ka një histori modeste në krahasim me shumë kryeqytete evropiane, por pavarësisht kësaj, ajo meriton një studim të thelluar, jo vetëm sepse është kryeqyteti i Shqipërisë, por edhe sepse ësht&e...

Lexo të gjitha
Edicioni XX, Java e gjuhës italiane në botë
Edicioni XX, Java e gjuhës italiane në botëE 1 T 2020 → D 15 N 2020

Java e Gjuhës Italiane në Botë është një ngjarje që promovohet nga rrjeti kulturor dhe diplomatik çdo vit, në javën e tretë të Tetorit, rreth një teme që shërben si lajtmotiv për organizimin e një programi të gjerë kulturor, ...

Lexo të gjitha
#SLIM2020 – Valona e Berat , Stand creativo
#SLIM2020 – Valona e Berat , Stand creativoH 19 T 2020 → Sh 31 T 2020

In occasione della XX Settimana della Lingua Italiana nel mondo (SLIM) l’Istituto Italiano di Cultura presenta in collaborazione con il Consolato Generale d'Italia a Valona l’esposizione di tavole di fumetti italiani in uno Stand creativo a Valona e Berat. L'esposizione è realizzata con il sostegno gli Ist...

Lexo të gjitha
#SLIM2020 – TIRANË Ekspozita e vizatimeve humoristike italiane
#SLIM2020 – TIRANË Ekspozita e vizatimeve humoristike italianeMa 27 T 2020 → P 27 N 2020

Nën patronazhin e Lartë të Presidentit të Republikës Me rastin e Javës XX të Gjuhës Italiane në Botë (SLI), Instituti Italian i Kulturës, në bashkëpunim me Bashkinë e Tiranës, paraqet mbi 50 histori të ilustruara, të ideuara e vizatuara...

Lexo të gjitha
“Strade gialle e nere”, a cura di Anna Giulia Buonanno
“Strade gialle e nere”, a cura di Anna Giulia BuonannoMa 27 T 2020 → Mer 25 N 2020

Nuovo programma di Radio Mi dedicato alla letteratura italiana gialla. In Italia negli ultimi anni il giallo, più di ogni altro genere letterario, è stato in grado di raccontare la società anche nelle sue zone d’ombra, raggiungendo un pubblico sempre più vasto e arricchendosi di giovani aut...

Lexo të gjitha
QUADRIENNALE D'ARTE DI ROMA 2020
QUADRIENNALE D'ARTE DI ROMA 2020P 30 T 2020 → D 17 J 2021

Abbiamo aspettato così tanto. Ora, per l’arte italiana contemporanea, è tempo di uscire FUORI. La mostra Quadriennale d’arte 2020 FUORI, a cura di Sarah Cosulich e Stefano Collicelli Cagol, presenta 43 artisti, con sale monografiche e nuovi lavori, per restituire un’inedita immagine de...

Tags:

Arti

Lexo të gjitha
#SLIM2020 – PRISHTINË / Kosovë Ekspozita e vizatimeve humoristike italiane
#SLIM2020 – PRISHTINË / Kosovë Ekspozita e vizatimeve humoristike italiane Ma 10 N 2020 → E 10 DH 2020

Nën patronazhin e Presidentit të Republikës Me rastin e Javës XX të Gjuhës Italiane në Botë (SLIM) Instituti Italian i Kulturës, në bashkëpunim me Ambasadën e Italisë në Prishtinë dhe Muzeun Kombëtar të Kosovës paraqet 2 përmbledhj...

Lexo të gjitha