Ky web site përdor cookies për të ofruar një përvojë më të mirë. Duke vazhduar me kërkimin prano përdorimin e cookies nga ana jonë OK

Bisedë me artistin Cesare Pietroiusti

Data:

09/11/2019


Bisedë me artistin Cesare Pietroiusti

Takimi është organizuar me rastin e Ekspozitës "Prova" të Adrian Paci në Galerinë Kombëtare të Arteve.

Cesare Pietroiusti, artist dhe mësues, jeton në Romë. I diplomuar në Mjekësi me një tezë mbi Klinikën Psikiatrike, është bashkëthemelues i Centro Studi Jartrakor, Romë (1977) dhe i Revistës së Psikologjisë së Artit (1979). Ka qenë një nga koordinatorët e rezidencave Oreste (1997-2001) dhe i konferencës Si t'i shpjegoj nënës sime se ajo që unë bëj shërben për diçka? Link, Bolonja (1997). Ai ka qenë gjithashtu bashkëthemelues i Nomads & Residents (New York, 2000), bashkë-kurator i Kursit të Avancuar të Arteve Pamore të Fondacionit Ratti në Como (2006-2011), anëtar i komitetit organizator të Forumit Italian të Artit Bashkëkohor, Prato (2015), dhe anëtar i kolektivit Lu Cafausu (2007-). Është profesor i Laboratorit të Arteve Pamore në IUAV, Venecia (2004-) dhe Fakulteti MPA në LUCAD (Universiteti Lesley, Boston, 2009-). Pietroiusti heton mikro-ngjarje, situata paradoksale, sjellje dhe gjeste të vogla që përbëjnë përvojën e jetës së përditshme. Në shumë raste operacionet e tij, gjithmonë anti-spektakolare, përfshijnë drejtpërdrejt publikun, në raste të tjera ato përfshijnë një angazhim personal, i cili mund të vërë në dyshim kufijtë e rezistencës fizike ose psikologjike të vetë artistit. Që nga viti 1977 ai ka ekspozuar në hapësira private dhe publike në Itali dhe jashtë saj. Vitet e fundit puna e tij është përqendruar mbi të gjitha në temën e këmbimit dhe në paradokset që mund të lindin në valët e sistemeve dhe të aseteve ekonomike. Që prej vitit 2004 ka trasformuar në mënyrë të pakthyeshme kartëmonedhat e të tjerëve; shpërndarë falas dhjetëra mijëra dizajne të prodhuara dhe nënshkruar individualisht; ka shitur histori; gllabëruar kartëmonedhat në fund të një ankandi dhe më pas ia ka kthyer pronarit të ligjshëm pas evakuimit; ka hapur dyqane ku mallrat për shitje janë kartëmonedha dhe 'monedha' me të cilën mund të blihet është vështrimi i blerësit; ka hapur ekspozita ku punimet janë në shitje jo në këmbim të parave, por të ideve ose propozimeve nga vizitorët.

www.pensierinonfunzionali.net 

Informazione

Data: Sh 9 N 2019

Orari: Prej 19:0021:00

Organizuar nga : Galleria Nazionale d'Arte a Tirana

Në bashkëpunim me : IIC di Tirana

Hyrja : E lirë


Vendi:

Galleria Nazionale d'Arte a Tirana

1007