Ky web site përdor cookies për të ofruar një përvojë më të mirë. Duke vazhduar me kërkimin prano përdorimin e cookies nga ana jonë OK

DANIELE SCHINASI NË TIRANË

Data:

19/05/2014


DANIELE SCHINASI NË TIRANË

Takim me studentët - Proieksion dokumentari

Artisti Daniel Schinasi, themeluesi i Neofuturizmit në vitin 1970, do të jetë i ftuar i Institutit Italian të Kulturës në një takim të dyfishtë: takim me studentët e klasave të afreskeve të Universitetit të Arteve, dhe shfaqjen e dokumentarit rreth tij, Le juif italien d'Alexandrie, në prani të një prej dy regjozorëve të rinj, Giuseppe La Rosa. Piktori, nga një familje livorneze, lindur në Aleksandri, Egjipt, u formua artistikisht mes Italisë dhe Francës. Lëvizja e tij, duke hedhur poshtë idenë e progresit futurizëm, i afrohet universit konceptual të Rilindjes dhe përfaqëson një botë në të cilën njeriu ruan integritetin e tij dhe urtësinë. Të shumta janë veprat e tij të ekspozuara në muze, galeri dhe koleksione private.

Informazione

Data: H 19 M 2014


443