Ky web site përdor cookies për të ofruar një përvojë më të mirë. Duke vazhduar me kërkimin prano përdorimin e cookies nga ana jonë OK

Storia

 

Storia
Istituti Italian i Kultures ne Tirane lindi me 1981 e per reth dhjet vjet, punon thjeshte si Zyre Kulturore e Ambasades Italiane. ne kete perjudhe operon ne ne fushen e kultures ne menyre te kufizuar,duke mbajtur raporte gati ekskluzivikisht me Dipartimentin e Kultures dhe Ministrise se Jashtme se Shqiperise.zyra pervec organizimit te ekspozitave te ndyshme, eshte kujdesur per kurset e gjuhes italiane per studentet shqipetar, rregjistrimet e tyre ne universitetet italiane,dhenia e titujve akademik dhe bursave te studimit,etj.
 
Kurset eper vite,aktiviteti i istitutit ka ardhur gjithmon e ne ritje, jo vetem per aktivitetin akademik, por edhe ne fushen e e organizimit te ngjarjeve, deri me 1999, vit ne te cilin nga thjeshte zyre e ambasades ka mare funksionet te nje Istituti te Kultures te vertete, me qendren e saj

36