Ky web site përdor cookies për të ofruar një përvojë më të mirë. Duke vazhduar me kërkimin prano përdorimin e cookies nga ana jonë OK

CineClub dell’Istituto – Incontri in Biblioteca / Si ishim në vitet '70 / Në emër të popullit italian nga Dino Risi

Data:

19/02/2020


CineClub dell’Istituto – Incontri in Biblioteca / Si ishim në vitet '70 / Në emër të popullit italian nga Dino Risi

Në emër të popullit italian nga Dino Risi

Me: Vittorio Gassman, Ugo Tognazzi, Yvonne Furneaux, Renato Baldini, Ely Galleani, Michele Cimarosa.

Komedi - Italia, 1971, 103 minuti

Gjykatësi Mariano Bonifazi (Ugo Tognazzi), i neveritur nga shoqëria e ndyrë dhe e korruptuar, identifikon te figura e sipërmarrësit fashist Lorenzo Santenocito (Vittorio Gassman) simbolin e të këqijave që ai dëshiron të luftojë. Industrialisti i madh, i lidhur me politikanë të rëndësishëm, u përkushtohet spekulimeve dhe mashtrimeve pa u inkriminuar asnjëherë nga askush. Duke hetuar vdekjen e një vajze, Bonifazi zbulon se ka të bëjë me një prostitutë që Santenocito e njeh mirë: duke parë hezitimin e tij si dhe mungesën e alibisë, gjyqtari fillon të dyshojë për atë. Edhe pse gjen një ditar që provon vetëvrasjen e së resë, Bonifazi vendos në mënyrë cinike të shkatërrojë provat, në mënyrë që të mund të arrestojë sipërmarrësin dhe "të bëjë drejtësi" për krimet e tij.

Informazione

Data: Mer 19 Shk 2020

Orari: Prej 18:3020:00

Organizuar nga : IIC di Tirana

Hyrja : E lirë


Vendi:

Biblioreca dell'IIC

1032