Ky web site përdor cookies për të ofruar një përvojë më të mirë. Duke vazhduar me kërkimin prano përdorimin e cookies nga ana jonë OK

Rreth Nesh

 

Rreth Nesh

Instituti Italian i Kulturës në Tiranë, organ zyrtar i Shtetit Italian, ka si qëllim promovimin dhe përhapjen e gjuhës dhe kulturës italiane në Shqipëri nëpërmjet organizimit të aktiviteteve kulturore për të ndihmuar shkëmbimin e ideve, arteve dhe shkencave.

Shërbime
 

Insituti Italian i Kulturës në Tiranë i ofron publikut shqiptar shërbimet e mëposhtme:

  • Kurse të gjuhës dhe qytetërimit italian të mbajtura nga docentë shqiptarë të kualifikuar;
  • Dy seksione vjetore provimesh për t’u pajisur me diplomën e gjuhës italiane CELI 3 - 5 si gjuhë e huaj;
  • Një Bibliotekë italiane në dispozicion të nxënësve/studentëve dhe të anëtarëve për konsultimin e huamarrjen e librave, dvd-ve dhe revistave italiane;
  • Shërbim informazioni dhe dokumentacioni mbi Italinë në fushën kulturore.

Të gjitha eventet kulturore (koncertet, ekspozitat aristike, filmat, etj.) janë të organizuara nga Instituti në bashkëpunim me: 

  • Universitetin e Arteve, Tiranë;
  • Teatrin e Operas dhe Baletit, Tiranë;
  • Galerinë Kombëtare të Arteve, Tiranë;
  • Tetarin Kombëtar;
  • Bibliotekën Kombëtare;
  • Muzeun Historik Kombëtar.

34