Istituto Di Cultura - Tirana

Evente

Në COD ekspozohet Arkivi Fotografik i Pietro dhe Larissa Quaroni - Shqipëri 1928 -1931
Në COD ekspozohet Arkivi Fotografik i Pietro dhe Larissa Quaroni - Shqipëri 1928 -1931P 17 M 2019 → Sh 29 Q 2019

Nga data 14 maj deri më 29 qershor 2019, në Qendrën për Hapje dhe Dialog (COD), në bashkëpunim me Ambasadën Italiane në Shqipëri dhe Institutin Italian të Kulturës, do të prezantohet një përzgjedhje e arkivit fotografik personal të Pietro dhe Lari...

Lexo të gjitha
TIRANË | Kalàscima  – Festa e Muzikës 2019
TIRANË | Kalàscima – Festa e Muzikës 2019 P 21 Q 2019

Kalàscima – Festa e Muzikës 2019 Gjashtë miq nga Salento, të rritur së bashku duke luajtur dhe duke kënduar që nga fëmijëria meloditë dhe ritmet magjepëse të ritualit magjik të Tarantës, rindërtojnë traditën me një mix t&e...

Lexo të gjitha
PRISHTINË | Kalàscima  – Festa e Muzikës 2019
PRISHTINË | Kalàscima – Festa e Muzikës 2019Sh 22 Q 2019

Kalàscima – Festa e Muzikës 2019 Gjashtë miq nga Salento, të rritur së bashku duke luajtur dhe duke kënduar që nga fëmijëria meloditë dhe ritmet magjepëse të ritualit magjik të Tarantës, rindërtojnë traditën me një mix t&e...

Lexo të gjitha
Perëndeshat e kinemasë italiane | Claudia Cardinale në Yje të paqarta ... i Luchino Visconti
Perëndeshat e kinemasë italiane | Claudia Cardinale në Yje të paqarta ... i Luchino ViscontiH 24 Q 2019

CineClub i Institutit – Takime në Bibliotekë Yje polare të paqarta Një film i Luchino Visconti. Me Claudia Cardinale, Jean Sorel, Michael Craig, Renzo Ricci, Fred Williams, Amalia Troiani. Dramë, 100’, Itali 1965, Audio në Italisht – Titrat në Anglisht Sandra kthehe...

Lexo të gjitha
SHKODËR | Kalàscima  – Festa e Muzikës 2019
SHKODËR | Kalàscima – Festa e Muzikës 2019Ma 25 Q 2019

Kalàscima – Festa e Muzikës 2019 në Qendrën Rinore ARKA   Gjashtë miq nga Salento, të rritur së bashku duke luajtur dhe duke kënduar që nga fëmijëria meloditë dhe ritmet magjepëse të ritualit magjik të Tarantës, rindërtojnë ...

Lexo të gjitha
Perëndeshat e kinemasë italiane | Gina Lollobrigida në Qyteti mbron veten i Pietro Germi
Perëndeshat e kinemasë italiane | Gina Lollobrigida në Qyteti mbron veten i Pietro GermiH 1 K 2019

CineClub i Institutit – Takime në Bibliotekë Qyteti mbron veten Një film i Pietro Germi. Me Gina Lollobrigida, Renato Baldini, Amedeo Trilli, Emma Baron, Paul Müller, Tamara Lees . Dramë, 77’, Itali 1951, Audio në Italisht – Titrat në Anglisht Një bandë, e p...

Lexo të gjitha
Perëndeshat e kinemasë italiane | Sophia Loren në Një burrë per Cinzia-n i Melville Shavelson
Perëndeshat e kinemasë italiane | Sophia Loren në Një burrë per Cinzia-n i Melville ShavelsonH 8 K 2019

CineClub i Institutit – Takime në Bibliotekë Një burrë per Cinzia-n Një film i Melville Shavelson. Me Sophia Loren, Harry Guardino, Cary Grant, Martha Hyer. Komedi, 110’, USA 1958, +16, Audio në Anglisht – Titrat në Italisht Cinzia është vajza e një d...

Lexo të gjitha
Perëndeshat e kinemasë italiane | Silvana Mangano në Mambo i Robert Rossen
Perëndeshat e kinemasë italiane | Silvana Mangano në Mambo i Robert RossenH 15 K 2019

CineClub i Institutit – Takime në Bibliotekë Mambo Një film di Robert Rossen. Me Vittorio Gassman, Shelley Winters, Silvana Mangano, Michael Rennie, Giovanna Galletti. Dramë, 110’, Itali 1954, +16, Audio në Anglisht – Titrat në Italisht Një vajzë, e nxitur n...

Lexo të gjitha
AUTOSTRADA BIENNALE II - Revolucioni jemi ne
AUTOSTRADA BIENNALE II - Revolucioni jemi neD 21 K 2019 → Sh 21 SH 2019

Është e natyrshme që duke jetuar në një botë ku virtualiteti është bërë vendimtar për ekzistencën tonë, gjëja e parë që bëjmë kur kemi një ide është gjetja e një referimi, që do të thotë të shko...

Tags:

Arti

Lexo të gjitha
Perëndeshat e kinemasë italiane | Sophia Loren në Një ditë e veçantë nga Ettore Scola
Perëndeshat e kinemasë italiane | Sophia Loren në Një ditë e veçantë nga Ettore ScolaH 22 K 2019

CineClub i Institutit – Takime në Bibliotekë Një ditë e veçantë Një film i Ettore Scola. Me Sophia Loren, Marcello Mastroianni, John Vernon, Alessandra Mussolini, Françoise Berd. Dramë, 105’, Itali 1977, Audio dhe Titra në Italisht Është da...

Lexo të gjitha
Perëndeshat e kinemasë italiane | Claudia Cardinal në Pantera rozë nga Blake Edwards
Perëndeshat e kinemasë italiane | Claudia Cardinal në Pantera rozë nga Blake EdwardsH 29 K 2019

CineClub i Institutit – Takime në Bibliotekë Pantera rozë Një film i Blake Edwards. Me Peter Sellers, David Niven, Robert Wagner, Capucine, Claudia Cardinale, Brenda De Banzie. Komedi, 112’, Itali 1963, Audio në Anglisht – Titra në Italisht Princesha Dala, pronare e nj&e...

Lexo të gjitha
Perëndeshat e kinemasë italiane | Sophia Loren në Kontesha e Hong Kong-ut nga Charlie Chaplin.
Perëndeshat e kinemasë italiane | Sophia Loren në Kontesha e Hong Kong-ut nga Charlie Chaplin.H 5 G 2019

CineClub i Institutit – Takime në Bibliotekë Kontesha e Hong Kong-ut Një film i Charlie Chaplin. Me Sydney Chaplin, Sophia Loren, Marlon Brando, Tippi Hedren, Geraldine Chaplin. Komedi, 108’, USA 1967, Audio në Anglisht – Titra në Italisht Në një anije miliarder&...

Lexo të gjitha
Perëndeshat e kinemasë italiane | Claudia Cardinale në Na ishte njëherë Perëndimi nga Sergio Leone
Perëndeshat e kinemasë italiane | Claudia Cardinale në Na ishte njëherë Perëndimi nga Sergio LeoneH 12 G 2019

CineClub i Institutit – Takime në Bibliotekë Na ishte njëherë Perëndimi Një film i Sergio Leone. Me Charles Bronson, Henry Fonda, Claudia Cardinale, Jason Robards, Gabriele Ferzetti, Paolo Stoppa. Western, 175’, Itali 1968, +13, Audio në Anglisht – Titra në It...

Lexo të gjitha
Le Divine del cinema italiano | Gina Lollobrigida in Torna a settembre di Robert Mulligan
Le Divine del cinema italiano | Gina Lollobrigida in Torna a settembre di Robert MulliganH 19 G 2019

CineClub dell’Istituto – Incontri in Biblioteca Torna a settembre Un film di Robert Mulligan. Con Rock Hudson, Gina Lollobrigida, Sandra Dee, Bobby Darin, Walter Slezak. Commedia, 112’, USA 1961, +13, Audio in Inglese – Sottotitoli in Italiano Al suo anticipato arrivo in Italia, un americano sco...

Lexo të gjitha
Perëndeshat e kinemasë italiane | Claudia Cardinale në Gatopardi nga Luchino Visconti
Perëndeshat e kinemasë italiane | Claudia Cardinale në Gatopardi nga Luchino ViscontiH 26 G 2019

CineClub i Institutit – Takime në Bibliotekë Gatopardi Një film i Luchino Visconti. Me Burt Lancaster, Alain Delon, Claudia Cardinale, Paolo Stoppa, Rina Morelli, Romolo Valli. Dramë, 180’, Itali 1963, Audio në Italisht – Titra në Anglisht Viti 1860, Garibaldi me këmis...

Lexo të gjitha